Kunstige negle eller falske negle er en forlængelse af dine naturlige negle – enten i form af en tip der sættes på den naturlige negl eller støbes i akryl eller gele. I daglig tale hos nyenegle.dk kalder vi det negleforlængelse, negle extensions eller negleforstærkning. Kunstige negle eller falske negle kan laves, så man ikke umiddelbart kan se, de er kunstige, men de kan også laves, så det er tydeligt, de er kunstige.

nyenegle.dk laver kunstige negle med to metoder:

Gelenegle: Gele er den meste kendte form for kunstige negle – den hærdes i UV lys (en negle-lampe). Geleneglen er stærkere end naturneglen, og kan bruges til forlængelse af naturnegle og forstærkning af neglen. Læs mere om gelenegle her.

Akrylnegle: Disse negle laves af væske og pulver, og skal ikke hærdes i UV lys som gelenegle skal. De kan laves meget tynde og naturlige. Læs mere om akrylnegle her.

Er dine negle ødelagte eller skadede, kan du på kun 1 uge få bedre negle med CNDs nyhed ResuceRXx.
Hænder med akryl negle der holder en designer taske
Gele negle i pastelfarve med folie stykker som dektoration

Kunstige negle “falske negle”

Kunstige negle findes i mange forme, størrelser og farver. Det er kun fantastien, der sætter grænser for, hvordan dine negle kan se ud. Med kunstige negle kan du få det look, du gerne vil have til dine hænder. Du kan få både firkantede og runde negle – jeg anbefaler som regel mandelformede negle, da det ser mest naturlig ud.

Materialet negle laves af, er beregnet til at holde mere eller mindre evigt. Dog skal du regne med, at dine negle skal have en opfyldning omkring hver 3. uge. Dine negle vokser hele tiden, og når ny negle vokser ud, skubbes den “gamle” negle længere ud på fingeren – og dermed også den kunstige negl. Neglen bliver top-tung, når udgroningen bliver for lang, og når balancen forskubbes, forsvinder en stor del af styrken og her riskerer man, at den kunstige negle slipper sit tag. Derfor skal neglen fyldes op inden, det når så vidt. 

Hvilken type negle passer til mig?

Man kan ikke sige generelt, at gele eller akryl er det bedste produkt – det kommer an på din egen naturlige negl. Når du kommer ind for at få lavet negle, vurderer jeg, hvilken type der passer bedst til dig, så du få den mest fleksible negl med den højeste styrke.
Har du selv negle, der ikke skal forlænges, kan du med en Shellac behandling få flotte farver, glimmer osv. på dine negle. Med Shellac får du en lak, der holder i minimum 14 dage. Den bliver ikke ridset som en almindelig neglelak, og er tør og stærk, inden du forlader neglesalonen.
Shellac negle hvor enkelte af neglene også har fået glimmer
Shellac negle med 2-farvet lakering og dekoration

Skal man pleje kunstige negle?

Ja – men det er heldigvis let at pleje sine negle. De skal have negleolie minimum to gange om dagen (og gerne mere). Det sørger for at holde neglen fleksibel og plejer også huden omkring dine negle.
Jeg anbefaler altid Solar Nail Oil fra CND. Solar Nail Oil indeholder jojoba olie og vitamin E – og daglig brug giver stærkere og sundere negle og tilfører fugt til dit neglebåndsområde.
Hvad sker der, hvis man ikke passer på sine kunstige negle?
Hvis man ikke passer på sine kunstige negle, begynder at se slidte og grimme ud. De falske negle kan begynde at flække, og det kan være svært at få dem til at se pæne ud igen.

Hvis du ikke passer godt nok på dine kunstige negle, kan du ende med at skade dem, og det kan være meget svært at undgå. Så husk at pleje dine negle hver dag for at give dem de bedste betingelser for at se flotte ud. Det bliver både du og dine negle glade for 🙂
Bør man gå til en professionel for at få kunstige negle?
Jeg vil altid anbefale at gå til en professionel negletekniker. Der er mange gør-det-selv negleprodukter på markedet, man som privatperson kan købe. Disse produkter ikke er underlagt de samme skrappe krav, som de produkter vi som CND negleteknikere sidder med. Der er større risiko for skader og allergier, hvis man bruger gør-det-selv produkter til kunstige negle. 

Vi negleteknikere sidder med produkterne hver dag, og er meget opmærksomme på, at det skal være godkendte produkter, da vi eksponeres mod dem hele tiden. Forbrugerrådet Tænk har testet mange af de såkaldte gellak produkter til hjemmebrug, som sælges på fx SHEIN, Wish, Fruugo, Amazon og lign. – du kan læse, hvorfor du skal være meget forsigtig med disse gør-det-selv produkter her: https://taenk.dk/kemi/plejeprodukter-og-kosmetik/eksperter-advarer-mod-gellak-taenk-en-ekstra-gang